Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-12-01 - Wtorek
- 2026-12-02 - Środa
- 2026-12-03 - Czwartek
- 2026-12-04 - Piątek
- 2026-12-05 - Sobota
- 2026-12-06 - Niedziela
- 2026-12-07 - Poniedziałek
- 2026-12-08 - Wtorek
- 2026-12-09 - Środa
- 2026-12-10 - Czwartek
- 2026-12-11 - Piątek
- 2026-12-12 - Sobota
- 2026-12-13 - Niedziela
- 2026-12-14 - Poniedziałek
- 2026-12-15 - Wtorek
- 2026-12-16 - Środa
- 2026-12-17 - Czwartek
- 2026-12-18 - Piątek
- 2026-12-19 - Sobota
- 2026-12-20 - Niedziela
- 2026-12-21 - Poniedziałek
- 2026-12-22 - Wtorek
- 2026-12-23 - Środa
- 2026-12-24 - Czwartek
- 2026-12-25 - Piątek
- 2026-12-26 - Sobota
- 2026-12-27 - Niedziela
- 2026-12-28 - Poniedziałek
- 2026-12-29 - Wtorek
- 2026-12-30 - Środa
- 2026-12-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-08-06 - Wtorek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z białych warzyw 300 ml ( SOJ,SEL,),woda,seler obrany,ziemniaki,fasolka żółta mrożona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,piertuszka korzeń,olej rzepakowy,przyprawa w płynie,mąka ziemniaczana,pieprz czarny mielony,sól. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IChleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
Kolacja IIMleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK