Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-11-01 - Piątek
  • 2019-11-02 - Sobota
  • 2019-11-03 - Niedziela
  • 2019-11-04 - Poniedziałek
  • 2019-11-05 - Wtorek
  • 2019-11-06 - Środa
  • 2019-11-07 - Czwartek
  • 2019-11-08 - Piątek
  • 2019-11-09 - Sobota
  • 2019-11-10 - Niedziela
  • 2019-11-11 - Poniedziałek
  • 2019-11-12 - Wtorek
  • 2019-11-13 - Środa
  • 2019-11-14 - Czwartek
  • 2019-11-15 - Piątek
  • 2019-11-16 - Sobota
  • 2019-11-17 - Niedziela
  • 2019-11-18 - Poniedziałek
  • 2019-11-19 - Wtorek
  • 2019-11-20 - Środa
  • 2019-11-21 - Czwartek
  • 2019-11-22 - Piątek
  • 2019-11-23 - Sobota
  • 2019-11-24 - Niedziela
  • 2019-11-25 - Poniedziałek
  • 2019-11-26 - Wtorek
  • 2019-11-27 - Środa
  • 2019-11-28 - Czwartek
  • 2019-11-29 - Piątek
  • 2019-11-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-05 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g (MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami  300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),woda,ogórki kiszone,ziemniaki obrane,marchew obrana,śmietanka,seler obrany,pietruszka obrana,por,olej rzepakowy,koper zielony,przyprawa do zup,pieprz mielony czarny.
Schab pieczony cały  80 g,schab surowy b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos własny (bez glutenu)  100 g ( SOJ,),woda,mąka ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony
Kasza gryczana ciemna  200 g,kasza gryczana,sól,olej rzepakowy.
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c  100 g,kapusta czerwona,natka pietruszki,sól,sok z cytryny,słonecznik łuskany,marchew obrana,olej rzepakowy.
Fasolka szparagowa żółta  100 g,fasolka szparagowa żółta cięta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g 1 szt (GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry + 80 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym + 20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i siemieniem 30 g - 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2191.95 kcal;
  • Białko ogółem: 114.35 g;
  • Tłuszcz: 79.41 g; Kw. tł.nasy.: 30.87 g;
  • Węglowodany ogółem:257.27 g; W tym cukry: 53.26 g;
  • Błonnik pok.: 31.54 g;
  • Sól: 11.25 g;
 

Cały jadłospis od 02 sierpnia do 11 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK