Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-08-03 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g -1 Por (MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z selera  300 ml ( SOJ, MLE,SEL,),Woda,seler obrany,ziemniaki obrane,śmietanka,pietruszka obrana,por,olej rzepakowy,przyprawa warzywna,mąka ziemniaczana,oregano suszone,pieprz czarny,sól,gałka muszkatołowa.
Paluszki grissini 10g 1 Por ( GLU PSZ,),paluszek grissini chlebowe z oliwą z oliwek.
Klopsik drobiowy  100 g (GLU PSZ,JAJ,),udziec z kurczka b/k,kasza manna,woda,jajka,bułka tarta,pieprz czarny mielony,sól,natka pietruszki.
Sos jarzynowy  100 g (MLE,),woda,włoszczyzna 3skł paski mrożona,mąka pszenna,ziemniaczana,sól,pieprz czarny mielony.
Kasza jęczmienna  200 g (GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna drobna,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,jabłka,olej rzepakowy,sok z cytryny,pieprz biały mielony,sól.
Dynia parowana  100 g,dynia mnrożona kostka,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Galaretka drobiowa z udźca z cytryną  150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g (GLU,PSZ,SOJ, MLE, GOR,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Nektarynka 1 szt 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2103.85 kcal;
  • Białko ogółem: 95.22 g;
  • Tłuszcz: 77.01 g; Kw. tł.nasy.: 22.82 g;
  • Węglowodany ogółem: 272.39 g; W tym cukry: 74.67 g;
  • Błonnik pok.: 35.36 g;
  • Sól: 12.17 g;
 

Cały jadłospis od 02 sierpnia do 11 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK