Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-02-01 - Piątek
  • 2019-02-02 - Sobota
  • 2019-02-03 - Niedziela
  • 2019-02-04 - Poniedziałek
  • 2019-02-05 - Wtorek
  • 2019-02-06 - Środa
  • 2019-02-07 - Czwartek
  • 2019-02-08 - Piątek
  • 2019-02-09 - Sobota
  • 2019-02-10 - Niedziela
  • 2019-02-11 - Poniedziałek
  • 2019-02-12 - Wtorek
  • 2019-02-13 - Środa
  • 2019-02-14 - Czwartek
  • 2019-02-15 - Piątek
  • 2019-02-16 - Sobota
  • 2019-02-17 - Niedziela
  • 2019-02-18 - Poniedziałek
  • 2019-02-19 - Wtorek
  • 2019-02-20 - Środa
  • 2019-02-21 - Czwartek
  • 2019-02-22 - Piątek
  • 2019-02-23 - Sobota
  • 2019-02-24 - Niedziela
  • 2019-02-25 - Poniedziałek
  • 2019-02-26 - Wtorek
  • 2019-02-27 - Środa
  • 2019-02-28 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-07-31 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) + 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny + 100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła + 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką + 300 g
(GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, )
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej
papryce + 80 g
Sos brokułowy- dieta + 100 g
(MLE,)
Ryż brązowy na sypko + 200 g
Surówka z marchwi i selera + 100
g (SEL,)
Cukinia gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ, ORZ, )

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1986.78
kcal; Białko ogółem: 94.01 g;
Tłuszcz: 77.17 g; Kw. tł. nasy.:
23.81 g; Węglowodany ogółem:
235.36 g; W tym cukry: 49.11 g;
Błonnik pok.: 32.46 g; Sól: 13.31 g;

 

Cały jadłospis od 23 lipca do 01 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK