Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-08-01 - Poniedziałek
  • 2022-08-02 - Wtorek
  • 2022-08-03 - Środa
  • 2022-08-04 - Czwartek
  • 2022-08-05 - Piątek
  • 2022-08-06 - Sobota
  • 2022-08-07 - Niedziela
  • 2022-08-08 - Poniedziałek
  • 2022-08-09 - Wtorek
  • 2022-08-10 - Środa
  • 2022-08-11 - Czwartek
  • 2022-08-12 - Piątek
  • 2022-08-13 - Sobota
  • 2022-08-14 - Niedziela
  • 2022-08-15 - Poniedziałek
  • 2022-08-16 - Wtorek
  • 2022-08-17 - Środa
  • 2022-08-18 - Czwartek
  • 2022-08-19 - Piątek
  • 2022-08-20 - Sobota
  • 2022-08-21 - Niedziela
  • 2022-08-22 - Poniedziałek
  • 2022-08-23 - Wtorek
  • 2022-08-24 - Środa
  • 2022-08-25 - Czwartek
  • 2022-08-26 - Piątek
  • 2022-08-27 - Sobota
  • 2022-08-28 - Niedziela
  • 2022-08-29 - Poniedziałek
  • 2022-08-30 - Wtorek
  • 2022-08-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-07-29 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami + 300 g
(SOJ, MLE, GLU ŻYT, może
zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL,
GOR,)
Burger z buraka z serem
mozzarella + 160 g ( GLU PSZ,
JAJ, MLE, GOR,)
Sos grzybowy + 100 g ( SOJ,
MLE,)
Ryż brązowy na sypko + 200 g
Sałata zielona z jogurtem + 60 g
(MLE,)
Bukiet warzyw gotowanych + 100
g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego + 60 g
Rzodkiewka 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c + 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2509.80
kcal; Białko ogółem: 110.89 g;
Tłuszcz: 90.73 g; Kw. tł. nasy.:
25.73 g; Węglowodany ogółem:
316.92 g; W tym cukry: 64.09 g;
Błonnik pok.: 43.92 g; Sól: 12.59 g;

 

Cały jadłospis od 23 lipca do 01 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK