Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-07-01 - Środa
  • 2020-07-02 - Czwartek
  • 2020-07-03 - Piątek
  • 2020-07-04 - Sobota
  • 2020-07-05 - Niedziela
  • 2020-07-06 - Poniedziałek
  • 2020-07-07 - Wtorek
  • 2020-07-08 - Środa
  • 2020-07-09 - Czwartek
  • 2020-07-10 - Piątek
  • 2020-07-11 - Sobota
  • 2020-07-12 - Niedziela
  • 2020-07-13 - Poniedziałek
  • 2020-07-14 - Wtorek
  • 2020-07-15 - Środa
  • 2020-07-16 - Czwartek
  • 2020-07-17 - Piątek
  • 2020-07-18 - Sobota
  • 2020-07-19 - Niedziela
  • 2020-07-20 - Poniedziałek
  • 2020-07-21 - Wtorek
  • 2020-07-22 - Środa
  • 2020-07-23 - Czwartek
  • 2020-07-24 - Piątek
  • 2020-07-25 - Sobota
  • 2020-07-26 - Niedziela
  • 2020-07-27 - Poniedziałek
  • 2020-07-28 - Wtorek
  • 2020-07-29 - Środa
  • 2020-07-30 - Czwartek
  • 2020-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-07-28 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem + 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa drobiowa-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, wędzony,
parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty świderki +
200 g (GLU PSZ,)
Sos szpinakowy z serem białym +
200 g (MLE,)
Surówka z selera i orzechów b/c +
100 g (MLE, ORZ, SEL, )
Brukselka gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw + 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Paprykoway mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c + 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2208.25
kcal; Białko ogółem: 106.85 g;
Tłuszcz: 75.98 g; Kw. tł. nasy.:
19.19 g; Węglowodany ogółem:
278.98 g; W tym cukry: 49.72 g;
Błonnik pok.: 44.08 g; Sól: 13.55 g;

 

Cały jadłospis od 23 lipca do 01 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK