Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-10-01 - Poniedziałek
  • 2018-10-02 - Wtorek
  • 2018-10-03 - Środa
  • 2018-10-04 - Czwartek
  • 2018-10-05 - Piątek
  • 2018-10-06 - Sobota
  • 2018-10-07 - Niedziela
  • 2018-10-08 - Poniedziałek
  • 2018-10-09 - Wtorek
  • 2018-10-10 - Środa
  • 2018-10-11 - Czwartek
  • 2018-10-12 - Piątek
  • 2018-10-13 - Sobota
  • 2018-10-14 - Niedziela
  • 2018-10-15 - Poniedziałek
  • 2018-10-16 - Wtorek
  • 2018-10-17 - Środa
  • 2018-10-18 - Czwartek
  • 2018-10-19 - Piątek
  • 2018-10-20 - Sobota
  • 2018-10-21 - Niedziela
  • 2018-10-22 - Poniedziałek
  • 2018-10-23 - Wtorek
  • 2018-10-24 - Środa
  • 2018-10-25 - Czwartek
  • 2018-10-26 - Piątek
  • 2018-10-27 - Sobota
  • 2018-10-28 - Niedziela
  • 2018-10-29 - Poniedziałek
  • 2018-10-30 - Wtorek
  • 2018-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-07-25 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado + 60 g ( JAJ, GOR,)
Mix sałat z pomidorkami koktailowymi i nasionami + 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków + 300 ml ( SOJ,
MLE, SEL,)
Groszek zielony blanszowany + 20
g
Udziec z kurczaka wolno gotowany
z ziołami + 100 g
Sos własny (bez glutenu) + 100 g
(SOJ,)
Ziemniaczki pieczone z ziołami +
200 g
Surówka z pora z jabłkiem + 100 g
(MLE,)
Brukselka oprószana + 100 g
(GLU PSZ,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Serek wiejski ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) + 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sałatka z pęczakiem, soczewicą i pomidorami suszonymi + 150 g
(GLU PSZ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2275.44
kcal; Białko ogółem: 119.21 g;
Tłuszcz: 81.61 g; Kw. tł. nasy.:
20.48 g; Węglowodany ogółem:
273.95 g; W tym cukry: 47.27 g;
Błonnik pok.: 45.63 g; Sól: 12.43 g;

 

Cały jadłospis od 23 lipca do 01 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK