Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-03-01 - Piątek
  • 2019-03-02 - Sobota
  • 2019-03-03 - Niedziela
  • 2019-03-04 - Poniedziałek
  • 2019-03-05 - Wtorek
  • 2019-03-06 - Środa
  • 2019-03-07 - Czwartek
  • 2019-03-08 - Piątek
  • 2019-03-09 - Sobota
  • 2019-03-10 - Niedziela
  • 2019-03-11 - Poniedziałek
  • 2019-03-12 - Wtorek
  • 2019-03-13 - Środa
  • 2019-03-14 - Czwartek
  • 2019-03-15 - Piątek
  • 2019-03-16 - Sobota
  • 2019-03-17 - Niedziela
  • 2019-03-18 - Poniedziałek
  • 2019-03-19 - Wtorek
  • 2019-03-20 - Środa
  • 2019-03-21 - Czwartek
  • 2019-03-22 - Piątek
  • 2019-03-23 - Sobota
  • 2019-03-24 - Niedziela
  • 2019-03-25 - Poniedziałek
  • 2019-03-26 - Wtorek
  • 2019-03-27 - Środa
  • 2019-03-28 - Czwartek
  • 2019-03-29 - Piątek
  • 2019-03-30 - Sobota
  • 2019-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-07-24 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami + 300
ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, )
Dorsz pieczony w ziołach + 80 g
(RYB,)
Ziemniaki łódeczki pieczone w
ziołach + 200 g
Mix sałat z sosem winegret + 100
g (GOR,)
Szpinak gotowany z olejem + 100
g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta + 150 g ( JAJ, MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt 1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango + 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2283.90
kcal; Białko ogółem: 92.96 g;
Tłuszcz: 80.56 g; Kw. tł. nasy.:
24.99 g; Węglowodany ogółem:
312.94 g; W tym cukry: 75.55 g;
Błonnik pok.: 28.30 g; Sól: 10.64 g;

 

Cały jadłospis od 23 lipca do 01 sierpnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK