Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-05-01 - Środa
  • 2030-05-02 - Czwartek
  • 2030-05-03 - Piątek
  • 2030-05-04 - Sobota
  • 2030-05-05 - Niedziela
  • 2030-05-06 - Poniedziałek
  • 2030-05-07 - Wtorek
  • 2030-05-08 - Środa
  • 2030-05-09 - Czwartek
  • 2030-05-10 - Piątek
  • 2030-05-11 - Sobota
  • 2030-05-12 - Niedziela
  • 2030-05-13 - Poniedziałek
  • 2030-05-14 - Wtorek
  • 2030-05-15 - Środa
  • 2030-05-16 - Czwartek
  • 2030-05-17 - Piątek
  • 2030-05-18 - Sobota
  • 2030-05-19 - Niedziela
  • 2030-05-20 - Poniedziałek
  • 2030-05-21 - Wtorek
  • 2030-05-22 - Środa
  • 2030-05-23 - Czwartek
  • 2030-05-24 - Piątek
  • 2030-05-25 - Sobota
  • 2030-05-26 - Niedziela
  • 2030-05-27 - Poniedziałek
  • 2030-05-28 - Wtorek
  • 2030-05-29 - Środa
  • 2030-05-30 - Czwartek
  • 2030-05-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-07-21 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) + 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw + 300
ml (SOJ, SEL,)
Zapieknka ziemniaczana z wp. i
warzywami- dieta + 350 g ( JAJ,)
Sałata lodowa z pomidorami i
olejem + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki + 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2172.89
kcal; Białko ogółem: 103.30 g;
Tłuszcz: 91.65 g; Kw. tł. nasy.:
24.90 g; Węglowodany ogółem:
245.11 g; W tym cukry: 64.52 g;
Błonnik pok.: 21.70 g; Sól: 12.25 g;

 

Cały jadłospis od 13 lipca do 22 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK