Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-06-01 - Czwartek
  • 2023-06-02 - Piątek
  • 2023-06-03 - Sobota
  • 2023-06-04 - Niedziela
  • 2023-06-05 - Poniedziałek
  • 2023-06-06 - Wtorek
  • 2023-06-07 - Środa
  • 2023-06-08 - Czwartek
  • 2023-06-09 - Piątek
  • 2023-06-10 - Sobota
  • 2023-06-11 - Niedziela
  • 2023-06-12 - Poniedziałek
  • 2023-06-13 - Wtorek
  • 2023-06-14 - Środa
  • 2023-06-15 - Czwartek
  • 2023-06-16 - Piątek
  • 2023-06-17 - Sobota
  • 2023-06-18 - Niedziela
  • 2023-06-19 - Poniedziałek
  • 2023-06-20 - Wtorek
  • 2023-06-21 - Środa
  • 2023-06-22 - Czwartek
  • 2023-06-23 - Piątek
  • 2023-06-24 - Sobota
  • 2023-06-25 - Niedziela
  • 2023-06-26 - Poniedziałek
  • 2023-06-27 - Wtorek
  • 2023-06-28 - Środa
  • 2023-06-29 - Czwartek
  • 2023-06-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-07-14 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem + 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa drobiowa-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, wędzony,
parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 1,5% tł 150g 1 Por ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, SEL,)
Filet z indyka pieczony w całości,
plaster 80g + 80 g
Ziemniaczki pieczone z ziołami + 
200 g
Sałatka z buraczków i jabłka (z
olejem) b/c + 100 g
Cukinia gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw + 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Brzoskwinia 1 szt 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2074.79
kcal; Białko ogółem: 108.72 g;
Tłuszcz: 58.98 g; Kw. tł. nasy.:
15.27 g; Węglowodany ogółem:
280.13 g; W tym cukry: 70.90 g;
Błonnik pok.: 25.62 g; Sól: 12.77 g; 

 

Cały jadłospis od 13 lipca do 22 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK