Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-04-01 - Poniedziałek
  • 2030-04-02 - Wtorek
  • 2030-04-03 - Środa
  • 2030-04-04 - Czwartek
  • 2030-04-05 - Piątek
  • 2030-04-06 - Sobota
  • 2030-04-07 - Niedziela
  • 2030-04-08 - Poniedziałek
  • 2030-04-09 - Wtorek
  • 2030-04-10 - Środa
  • 2030-04-11 - Czwartek
  • 2030-04-12 - Piątek
  • 2030-04-13 - Sobota
  • 2030-04-14 - Niedziela
  • 2030-04-15 - Poniedziałek
  • 2030-04-16 - Wtorek
  • 2030-04-17 - Środa
  • 2030-04-18 - Czwartek
  • 2030-04-19 - Piątek
  • 2030-04-20 - Sobota
  • 2030-04-21 - Niedziela
  • 2030-04-22 - Poniedziałek
  • 2030-04-23 - Wtorek
  • 2030-04-24 - Środa
  • 2030-04-25 - Czwartek
  • 2030-04-26 - Piątek
  • 2030-04-27 - Sobota
  • 2030-04-28 - Niedziela
  • 2030-04-29 - Poniedziałek
  • 2030-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-07-13 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet wieprzowy z włoszczyzną + 60 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,
SEL,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni + 300 ml (SOJ,
SEL,)
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
Nuggets z kurczaka + 100 g ( GLU
PSZ,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 
 200 g
Surówka z marchwi, jabłka i
pomarańczy + 100 g
Kalafior gotowany + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu
meksykańskim + 150 g ( GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2356.37
kcal; Białko ogółem: 108.07 g;
Tłuszcz: 92.18 g; Kw. tł. nasy.:
27.74 g; Węglowodany ogółem:
281.96 g; W tym cukry: 89.79 g;
Błonnik pok.: 33.68 g; Sól: 11.60 g;

 

Cały jadłospis od 13 lipca do 22 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK