Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2034

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2034-09-01 - Piątek
  • 2034-09-02 - Sobota
  • 2034-09-03 - Niedziela
  • 2034-09-04 - Poniedziałek
  • 2034-09-05 - Wtorek
  • 2034-09-06 - Środa
  • 2034-09-07 - Czwartek
  • 2034-09-08 - Piątek
  • 2034-09-09 - Sobota
  • 2034-09-10 - Niedziela
  • 2034-09-11 - Poniedziałek
  • 2034-09-12 - Wtorek
  • 2034-09-13 - Środa
  • 2034-09-14 - Czwartek
  • 2034-09-15 - Piątek
  • 2034-09-16 - Sobota
  • 2034-09-17 - Niedziela
  • 2034-09-18 - Poniedziałek
  • 2034-09-19 - Wtorek
  • 2034-09-20 - Środa
  • 2034-09-21 - Czwartek
  • 2034-09-22 - Piątek
  • 2034-09-23 - Sobota
  • 2034-09-24 - Niedziela
  • 2034-09-25 - Poniedziałek
  • 2034-09-26 - Wtorek
  • 2034-09-27 - Środa
  • 2034-09-28 - Czwartek
  • 2034-09-29 - Piątek
  • 2034-09-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-07-11 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta z jaj + 60 g (JAJ, MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków + 300 ml (SOJ,
MLE, SEL,)
Groszek zielony blanszowany + 20
g
Udziec z kurczaka wolno gotowany
w glazurze miodowej + 100 g
Ziemniaczki pieczone z ziołami + 
200 g
Surówka z kapusty włoskiej - (dieta)
b/c + 100 g
Marchewka mini gotowana + 100
g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) + 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1963.10
kcal; Białko ogółem: 98.64 g;
Tłuszcz: 63.48 g; Kw. tł. nasy.:
17.00 g; Węglowodany ogółem:
259.06 g; W tym cukry: 66.08 g;
Błonnik pok.: 28.13 g; Sól: 12.10 g;

 

Cały jadłospis od 03 lipca do 12 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK