Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-05-01 - Środa
  • 2019-05-02 - Czwartek
  • 2019-05-03 - Piątek
  • 2019-05-04 - Sobota
  • 2019-05-05 - Niedziela
  • 2019-05-06 - Poniedziałek
  • 2019-05-07 - Wtorek
  • 2019-05-08 - Środa
  • 2019-05-09 - Czwartek
  • 2019-05-10 - Piątek
  • 2019-05-11 - Sobota
  • 2019-05-12 - Niedziela
  • 2019-05-13 - Poniedziałek
  • 2019-05-14 - Wtorek
  • 2019-05-15 - Środa
  • 2019-05-16 - Czwartek
  • 2019-05-17 - Piątek
  • 2019-05-18 - Sobota
  • 2019-05-19 - Niedziela
  • 2019-05-20 - Poniedziałek
  • 2019-05-21 - Wtorek
  • 2019-05-22 - Środa
  • 2019-05-23 - Czwartek
  • 2019-05-24 - Piątek
  • 2019-05-25 - Sobota
  • 2019-05-26 - Niedziela
  • 2019-05-27 - Poniedziałek
  • 2019-05-28 - Wtorek
  • 2019-05-29 - Środa
  • 2019-05-30 - Czwartek
  • 2019-05-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-07-10 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z ziemniakami + 300 g
(GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
+ 200 g
Ryż brązowy na sypko + 200 g
Surówka z selera i brzoskwini b/c + 
 100 g (SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych + 100
g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150
g (GLU PSZ,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt 1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango + 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2628.54
kcal; Białko ogółem: 105.64 g;
Tłuszcz: 107.16 g; Kw. tł. nasy.:
30.95 g; Węglowodany ogółem:
324.33 g; W tym cukry: 87.05 g;
Błonnik pok.: 40.33 g; Sól: 12.14 g;

 

Cały jadłospis od 03 lipca do 12 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK