Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-09-01 - Piątek
  • 2028-09-02 - Sobota
  • 2028-09-03 - Niedziela
  • 2028-09-04 - Poniedziałek
  • 2028-09-05 - Wtorek
  • 2028-09-06 - Środa
  • 2028-09-07 - Czwartek
  • 2028-09-08 - Piątek
  • 2028-09-09 - Sobota
  • 2028-09-10 - Niedziela
  • 2028-09-11 - Poniedziałek
  • 2028-09-12 - Wtorek
  • 2028-09-13 - Środa
  • 2028-09-14 - Czwartek
  • 2028-09-15 - Piątek
  • 2028-09-16 - Sobota
  • 2028-09-17 - Niedziela
  • 2028-09-18 - Poniedziałek
  • 2028-09-19 - Wtorek
  • 2028-09-20 - Środa
  • 2028-09-21 - Czwartek
  • 2028-09-22 - Piątek
  • 2028-09-23 - Sobota
  • 2028-09-24 - Niedziela
  • 2028-09-25 - Poniedziałek
  • 2028-09-26 - Wtorek
  • 2028-09-27 - Środa
  • 2028-09-28 - Czwartek
  • 2028-09-29 - Piątek
  • 2028-09-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-07-07 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) + 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw + 300
ml (SOJ, SEL,)
Gulasz wołowy dieta + 200 g
Ziemniaki łódeczki pieczone w
ziołach + 200 g
Sałata zielona z jogurtem + 100 g
(MLE,)
Buraczki tarte na ciepło + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki + 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2238.04
kcal; Białko ogółem: 107.33 g;
Tłuszcz: 78.23 g; Kw. tł. nasy.:
22.56 g; Węglowodany ogółem:
285.22 g; W tym cukry: 74.84 g;
Błonnik pok.: 24.29 g; Sól: 12.99 g;

 

Cały jadłospis od 03 lipca do 12 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK