Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-02-01 - Wtorek
  • 2028-02-02 - Środa
  • 2028-02-03 - Czwartek
  • 2028-02-04 - Piątek
  • 2028-02-05 - Sobota
  • 2028-02-06 - Niedziela
  • 2028-02-07 - Poniedziałek
  • 2028-02-08 - Wtorek
  • 2028-02-09 - Środa
  • 2028-02-10 - Czwartek
  • 2028-02-11 - Piątek
  • 2028-02-12 - Sobota
  • 2028-02-13 - Niedziela
  • 2028-02-14 - Poniedziałek
  • 2028-02-15 - Wtorek
  • 2028-02-16 - Środa
  • 2028-02-17 - Czwartek
  • 2028-02-18 - Piątek
  • 2028-02-19 - Sobota
  • 2028-02-20 - Niedziela
  • 2028-02-21 - Poniedziałek
  • 2028-02-22 - Wtorek
  • 2028-02-23 - Środa
  • 2028-02-24 - Czwartek
  • 2028-02-25 - Piątek
  • 2028-02-26 - Sobota
  • 2028-02-27 - Niedziela
  • 2028-02-28 - Poniedziałek
  • 2028-02-29 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-07-07 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Paprykarz z łososia (dieta) + 60 g ( RYB, SOJ, SEL,)
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw + 300
ml (SOJ, SEL,)
Gulasz wołowy dieta + 200 g
Ziemniaki łódeczki pieczone w
ziołach + 200 g
Sałata zielona z jogurtem + 100 g
(MLE,)
Buraczki tarte na ciepło + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pasta warzywna z cukini i marchewki + 80 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2238.04
kcal; Białko ogółem: 107.33 g;
Tłuszcz: 78.23 g; Kw. tł. nasy.:
22.56 g; Węglowodany ogółem:
285.22 g; W tym cukry: 74.84 g;
Błonnik pok.: 24.29 g; Sól: 12.99 g;

 

Cały jadłospis od 03 lipca do 12 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK