Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-04-01 - Niedziela
  • 2018-04-02 - Poniedziałek
  • 2018-04-03 - Wtorek
  • 2018-04-04 - Środa
  • 2018-04-05 - Czwartek
  • 2018-04-06 - Piątek
  • 2018-04-07 - Sobota
  • 2018-04-08 - Niedziela
  • 2018-04-09 - Poniedziałek
  • 2018-04-10 - Wtorek
  • 2018-04-11 - Środa
  • 2018-04-12 - Czwartek
  • 2018-04-13 - Piątek
  • 2018-04-14 - Sobota
  • 2018-04-15 - Niedziela
  • 2018-04-16 - Poniedziałek
  • 2018-04-17 - Wtorek
  • 2018-04-18 - Środa
  • 2018-04-19 - Czwartek
  • 2018-04-20 - Piątek
  • 2018-04-21 - Sobota
  • 2018-04-22 - Niedziela
  • 2018-04-23 - Poniedziałek
  • 2018-04-24 - Wtorek
  • 2018-04-25 - Środa
  • 2018-04-26 - Czwartek
  • 2018-04-27 - Piątek
  • 2018-04-28 - Sobota
  • 2018-04-29 - Niedziela
  • 2018-04-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-07-01 - Poniedziałek
I Śniadanie

Wartość energetyczna: 2092.29 kcal; Białko
ogółem: 106.67 g; Tłuszcz: 57.28 g; Kw. tł.
nasy.: 14.11 g; Węglowodany ogółem:
291.78 g; W tym cukry: 80.85 g; Błonnik
pok.: 28.47 g; Sól: 12.68 g;


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami + 300 g ( SOJ, MLE,
GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ,
JAJ, SEL, GOR,)
Burger z buraka z serem mozzarella + 160
g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR, )
Sos grzybowy + 100 g (SOJ, MLE,)
Ryż brązowy na sypko + 200 g
Sałata zielona z jogurtem + 60 g ( MLE,)
Bukiet warzyw gotowanych + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego + 60 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c + 150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2502.72 kcal; Białko
ogółem: 110.37 g; Tłuszcz: 90.66 g; Kw. tł.
nasy.: 25.70 g; Węglowodany ogółem:
314.72 g; W tym cukry: 64.13 g; Błonnik
pok.: 41.73 g; Sól: 12.57 g; 

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK