Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-03-01 - Środa
  • 2028-03-02 - Czwartek
  • 2028-03-03 - Piątek
  • 2028-03-04 - Sobota
  • 2028-03-05 - Niedziela
  • 2028-03-06 - Poniedziałek
  • 2028-03-07 - Wtorek
  • 2028-03-08 - Środa
  • 2028-03-09 - Czwartek
  • 2028-03-10 - Piątek
  • 2028-03-11 - Sobota
  • 2028-03-12 - Niedziela
  • 2028-03-13 - Poniedziałek
  • 2028-03-14 - Wtorek
  • 2028-03-15 - Środa
  • 2028-03-16 - Czwartek
  • 2028-03-17 - Piątek
  • 2028-03-18 - Sobota
  • 2028-03-19 - Niedziela
  • 2028-03-20 - Poniedziałek
  • 2028-03-21 - Wtorek
  • 2028-03-22 - Środa
  • 2028-03-23 - Czwartek
  • 2028-03-24 - Piątek
  • 2028-03-25 - Sobota
  • 2028-03-26 - Niedziela
  • 2028-03-27 - Poniedziałek
  • 2028-03-28 - Wtorek
  • 2028-03-29 - Środa
  • 2028-03-30 - Czwartek
  • 2028-03-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-06-28 - Piątek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Twarożek makowy + 60 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Arbuz 150 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 m


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Brokułowa z ziemniakami + 300 ml ( SOJ,
MLE, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 
80 g (RYB,)
Kasza bulgur gotowana na sypko + 200 g
(GLU PSZ,)
Tzatzyki + 100 g (MLE,)
Warzywa po grecku + 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony + 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta + 150 g ( MLE, GOR,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jaglanka pomarańczowa z owocami (bez mleka) + 200 g
Migdały płatki 10 g (ORZ,

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2329.88 kcal; Białko
ogółem: 95.55 g; Tłuszcz: 88.55 g; Kw. tł.
nasy.: 26.69 g; Węglowodany ogółem:
286.65 g; W tym cukry: 74.51 g; Błonnik
pok.: 30.62 g; Sól: 12.09 g; 

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK