Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-04-01 - Środa
  • 2026-04-02 - Czwartek
  • 2026-04-03 - Piątek
  • 2026-04-04 - Sobota
  • 2026-04-05 - Niedziela
  • 2026-04-06 - Poniedziałek
  • 2026-04-07 - Wtorek
  • 2026-04-08 - Środa
  • 2026-04-09 - Czwartek
  • 2026-04-10 - Piątek
  • 2026-04-11 - Sobota
  • 2026-04-12 - Niedziela
  • 2026-04-13 - Poniedziałek
  • 2026-04-14 - Wtorek
  • 2026-04-15 - Środa
  • 2026-04-16 - Czwartek
  • 2026-04-17 - Piątek
  • 2026-04-18 - Sobota
  • 2026-04-19 - Niedziela
  • 2026-04-20 - Poniedziałek
  • 2026-04-21 - Wtorek
  • 2026-04-22 - Środa
  • 2026-04-23 - Czwartek
  • 2026-04-24 - Piątek
  • 2026-04-25 - Sobota
  • 2026-04-26 - Niedziela
  • 2026-04-27 - Poniedziałek
  • 2026-04-28 - Wtorek
  • 2026-04-29 - Środa
  • 2026-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-06-25 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Pieczona owsianka jabłkowa + 50 g ( MLE, GLU OW,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( JAJ, MLE, GOR,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła + 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt (MLE)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw + 300 ml ( SOJ,
SEL,)
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
Klopsiki wieprzowe pieczone + 100 g
(GLU PSZ, JAJ,)
Salsa pomidorowa + 100 g ( może
zawierać: GLU PSZ, SOJ, MLE, ORZ,
GOR, SEZ, S02,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzą,
jabłkiem, papryką czerwoną b/c + 100 g
(MLE,)
Buraczki po francusku + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Smalec z fasoli z kurkumą i tymiankiem + 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l 1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2480.07 kcal; Białko
ogółem: 92.43 g; Tłuszcz: 107.56 g; Kw. tł.
nasy.: 32.10 g; Węglowodany ogółem:
293.76 g; W tym cukry: 75.06 g; Błonnik
pok.: 32.90 g; Sól: 12.48 g;

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK