Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-01-01 - Wtorek
  • 2019-01-02 - Środa
  • 2019-01-03 - Czwartek
  • 2019-01-04 - Piątek
  • 2019-01-05 - Sobota
  • 2019-01-06 - Niedziela
  • 2019-01-07 - Poniedziałek
  • 2019-01-08 - Wtorek
  • 2019-01-09 - Środa
  • 2019-01-10 - Czwartek
  • 2019-01-11 - Piątek
  • 2019-01-12 - Sobota
  • 2019-01-13 - Niedziela
  • 2019-01-14 - Poniedziałek
  • 2019-01-15 - Wtorek
  • 2019-01-16 - Środa
  • 2019-01-17 - Czwartek
  • 2019-01-18 - Piątek
  • 2019-01-19 - Sobota
  • 2019-01-20 - Niedziela
  • 2019-01-21 - Poniedziałek
  • 2019-01-22 - Wtorek
  • 2019-01-23 - Środa
  • 2019-01-24 - Czwartek
  • 2019-01-25 - Piątek
  • 2019-01-26 - Sobota
  • 2019-01-27 - Niedziela
  • 2019-01-28 - Poniedziałek
  • 2019-01-29 - Wtorek
  • 2019-01-30 - Środa
  • 2019-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-06-24 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g (MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio rozdrobniona,wędzona,parzona 
50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami + 300 g ( SOJ,
MLE, SEL,)
Schab pieczony cały + 80 g
Sos własny + 100 g (SOJ,)
Kasza gryczana ciemna + 200 g
Surówka z czerwonej kapusty z natką
pietruszki i słonecznikiem b/c + 100 g
Fasolka szparagowa żółta + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Filet z kurczaka wolno gotowany plastry + 80 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym + 20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt
Gruszka 1szt. 150 g

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1858.13 kcal; Białko
ogółem: 108.36 g; Tłuszcz: 70.30 g; Kw. tł.
nasy.: 29.35 g; Węglowodany ogółem:
211.18 g; W tym cukry: 48.34 g; Błonnik
pok.: 30.05 g; Sól: 13.73 g;

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK