Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-01-01 - Sobota
  • 2028-01-02 - Niedziela
  • 2028-01-03 - Poniedziałek
  • 2028-01-04 - Wtorek
  • 2028-01-05 - Środa
  • 2028-01-06 - Czwartek
  • 2028-01-07 - Piątek
  • 2028-01-08 - Sobota
  • 2028-01-09 - Niedziela
  • 2028-01-10 - Poniedziałek
  • 2028-01-11 - Wtorek
  • 2028-01-12 - Środa
  • 2028-01-13 - Czwartek
  • 2028-01-14 - Piątek
  • 2028-01-15 - Sobota
  • 2028-01-16 - Niedziela
  • 2028-01-17 - Poniedziałek
  • 2028-01-18 - Wtorek
  • 2028-01-19 - Środa
  • 2028-01-20 - Czwartek
  • 2028-01-21 - Piątek
  • 2028-01-22 - Sobota
  • 2028-01-23 - Niedziela
  • 2028-01-24 - Poniedziałek
  • 2028-01-25 - Wtorek
  • 2028-01-26 - Środa
  • 2028-01-27 - Czwartek
  • 2028-01-28 - Piątek
  • 2028-01-29 - Sobota
  • 2028-01-30 - Niedziela
  • 2028-01-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-06-23 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej + 60 g ( JAJ, RYB, GOR,)
Ogórek kwaszony małosolny 100 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw + 300 ml ( SOJ,
SEL,)
Ziarna słonecznika prażone + 10 g
Gulasz wołowy + 200 g
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach + 
200 g
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem
kiszonym i chilli + 100 g
Buraczki tarte na ciepło + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g (MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł 1 Por ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2299.35 kcal; Białko
ogółem: 110.25 g; Tłuszcz: 88.08 g; Kw. tł.
nasy.: 23.70 g; Węglowodany ogółem:
283.48 g; W tym cukry: 71.93 g; Błonnik
pok.: 32.53 g; Sól: 26.47 g; 

 

Cały jadłospis od 23 czerwca do 02 lipca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK