Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-03-01 - Środa
  • 2023-03-02 - Czwartek
  • 2023-03-03 - Piątek
  • 2023-03-04 - Sobota
  • 2023-03-05 - Niedziela
  • 2023-03-06 - Poniedziałek
  • 2023-03-07 - Wtorek
  • 2023-03-08 - Środa
  • 2023-03-09 - Czwartek
  • 2023-03-10 - Piątek
  • 2023-03-11 - Sobota
  • 2023-03-12 - Niedziela
  • 2023-03-13 - Poniedziałek
  • 2023-03-14 - Wtorek
  • 2023-03-15 - Środa
  • 2023-03-16 - Czwartek
  • 2023-03-17 - Piątek
  • 2023-03-18 - Sobota
  • 2023-03-19 - Niedziela
  • 2023-03-20 - Poniedziałek
  • 2023-03-21 - Wtorek
  • 2023-03-22 - Środa
  • 2023-03-23 - Czwartek
  • 2023-03-24 - Piątek
  • 2023-03-25 - Sobota
  • 2023-03-26 - Niedziela
  • 2023-03-27 - Poniedziałek
  • 2023-03-28 - Wtorek
  • 2023-03-29 - Środa
  • 2023-03-30 - Czwartek
  • 2023-03-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-06-22 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z selera + 300 ml ( SOJ, MLE,
SEL,)
Paluszki grissini 10g + 1 Por ( GLU PSZ,)
Klopsik drobiowy + 100 g (GLU PSZ,
JAJ,)
Sos jarzynowy + 100 g (MLE,)
Kasza jęczmienna + 200 g (GLU JĘCZ,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 
100 g
Dynia parowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Galaretka drobiowa z udźca z cytryną + 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 50 g ( GLU PSZ,
SOJ, MLE, GOR,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2123.54 kcal; Białko
ogółem: 87.66 g; Tłuszcz: 60.13 g; Kw. tł.
nasy.: 17.35 g; Węglowodany ogółem:
323.80 g; W tym cukry: 79.91 g; Błonnik
pok.: 34.40 g; Sól: 11.58 g;

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK