Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-02-01 - Poniedziałek
  • 2021-02-02 - Wtorek
  • 2021-02-03 - Środa
  • 2021-02-04 - Czwartek
  • 2021-02-05 - Piątek
  • 2021-02-06 - Sobota
  • 2021-02-07 - Niedziela
  • 2021-02-08 - Poniedziałek
  • 2021-02-09 - Wtorek
  • 2021-02-10 - Środa
  • 2021-02-11 - Czwartek
  • 2021-02-12 - Piątek
  • 2021-02-13 - Sobota
  • 2021-02-14 - Niedziela
  • 2021-02-15 - Poniedziałek
  • 2021-02-16 - Wtorek
  • 2021-02-17 - Środa
  • 2021-02-18 - Czwartek
  • 2021-02-19 - Piątek
  • 2021-02-20 - Sobota
  • 2021-02-21 - Niedziela
  • 2021-02-22 - Poniedziałek
  • 2021-02-23 - Wtorek
  • 2021-02-24 - Środa
  • 2021-02-25 - Czwartek
  • 2021-02-26 - Piątek
  • 2021-02-27 - Sobota
  • 2021-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-06-21 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Zielona pasta z pieczonego kurczaka + 60 g ( JAJ, MLE,)
Porzeczkowy twarożek + 60 g ( MLE,)
Pomarańcza 1/2 szt. 1 Por
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g ( SOJ,
SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 
80 g (RYB,)
Sos chrzanowy + 100 g (MLE, S02,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 200 g
Surówka z czerwonej kapusty b/c + 100 g
(MLE, S02,)
Fasolka szparagowa zielona + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka z makaronem orzo i ciecierzycą z warzywami w stylu włoskim 150 g ( SOJ,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin czekoladowy o niskim IG z jagodami + 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2136.70 kcal; Białko
ogółem: 90.81 g; Tłuszcz: 64.27 g; Kw. tł.
nasy.: 15.03 g; Węglowodany ogółem:
301.41 g; W tym cukry: 63.99 g; Błonnik
pok.: 25.14 g; Sól: 11.97 g;

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK