Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-03-01 - Piątek
  • 2019-03-02 - Sobota
  • 2019-03-03 - Niedziela
  • 2019-03-04 - Poniedziałek
  • 2019-03-05 - Wtorek
  • 2019-03-06 - Środa
  • 2019-03-07 - Czwartek
  • 2019-03-08 - Piątek
  • 2019-03-09 - Sobota
  • 2019-03-10 - Niedziela
  • 2019-03-11 - Poniedziałek
  • 2019-03-12 - Wtorek
  • 2019-03-13 - Środa
  • 2019-03-14 - Czwartek
  • 2019-03-15 - Piątek
  • 2019-03-16 - Sobota
  • 2019-03-17 - Niedziela
  • 2019-03-18 - Poniedziałek
  • 2019-03-19 - Wtorek
  • 2019-03-20 - Środa
  • 2019-03-21 - Czwartek
  • 2019-03-22 - Piątek
  • 2019-03-23 - Sobota
  • 2019-03-24 - Niedziela
  • 2019-03-25 - Poniedziałek
  • 2019-03-26 - Wtorek
  • 2019-03-27 - Środa
  • 2019-03-28 - Czwartek
  • 2019-03-29 - Piątek
  • 2019-03-30 - Sobota
  • 2019-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-06-20 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kiełbasa szynkowa dębowa wpieprzowa średno rozdrobniona wędzona,parzona,z
dodatkiem wody w osłonce niejadalnej 50 g
Różowa pasta ciecierzycowa z kolendrą + 60 g
Pomidor 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Szpinakowa z ziemniakami + 300 ml
(JAJ, SOJ, SEL,)
Kotlet drobiowy nadziewany serem + 100
g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU ŻYT, GLU
OW, GLU JĘCZ,)
Ziemniaki łódeczki + 200 g
Surówka z pora z koperkiem + 100 g
Kalafior gotowany + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Wegetariańskie stripsy a'la kurczak + 80 g ( GLU PSZ, SOJ,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio rozdrobniony,parzony
w osłonce niejadalnej 50 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym + 10 g ( MLE,)
Sałatka wiosenna + 100 g ( SOJ,)
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Deser chia z musem truskawkowym + 200 g ( MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2353.35 kcal; Białko
ogółem: 119.28 g; Tłuszcz: 86.12 g; Kw. tł.
nasy.: 19.89 g; Węglowodany ogółem:
287.60 g; W tym cukry: 40.04 g; Błonnik
pok.: 40.58 g; Sól: 12.50 g;

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK