Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-02-01 - Wtorek
  • 2028-02-02 - Środa
  • 2028-02-03 - Czwartek
  • 2028-02-04 - Piątek
  • 2028-02-05 - Sobota
  • 2028-02-06 - Niedziela
  • 2028-02-07 - Poniedziałek
  • 2028-02-08 - Wtorek
  • 2028-02-09 - Środa
  • 2028-02-10 - Czwartek
  • 2028-02-11 - Piątek
  • 2028-02-12 - Sobota
  • 2028-02-13 - Niedziela
  • 2028-02-14 - Poniedziałek
  • 2028-02-15 - Wtorek
  • 2028-02-16 - Środa
  • 2028-02-17 - Czwartek
  • 2028-02-18 - Piątek
  • 2028-02-19 - Sobota
  • 2028-02-20 - Niedziela
  • 2028-02-21 - Poniedziałek
  • 2028-02-22 - Wtorek
  • 2028-02-23 - Środa
  • 2028-02-24 - Czwartek
  • 2028-02-25 - Piątek
  • 2028-02-26 - Sobota
  • 2028-02-27 - Niedziela
  • 2028-02-28 - Poniedziałek
  • 2028-02-29 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-06-14 - Piątek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Twaróg ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Arbuz 150 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Brokułowa z ziemniakami + 300 ml ( SOJ,
MLE, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 
80 g (RYB,)
Kasza bulgur gotowana na sypko + 200 g
(GLU PSZ,)
Tzatzyki + 100 g (MLE,)
Warzywa po grecku + 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony + 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta + 150 g ( MLE, GOR,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jaglanka pomarańczowa z owocami (bez mleka) + 200 g
Migdały płatki 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2250.63 kcal; Białko
ogółem: 94.25 g; Tłuszcz: 84.42 g; Kw. tł.
nasy.: 25.16 g; Węglowodany ogółem:
278.72 g; W tym cukry: 66.63 g; Błonnik
pok.: 31.55 g; Sól: 12.26 g; 

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK