Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-10-01 - Piątek
  • 2027-10-02 - Sobota
  • 2027-10-03 - Niedziela
  • 2027-10-04 - Poniedziałek
  • 2027-10-05 - Wtorek
  • 2027-10-06 - Środa
  • 2027-10-07 - Czwartek
  • 2027-10-08 - Piątek
  • 2027-10-09 - Sobota
  • 2027-10-10 - Niedziela
  • 2027-10-11 - Poniedziałek
  • 2027-10-12 - Wtorek
  • 2027-10-13 - Środa
  • 2027-10-14 - Czwartek
  • 2027-10-15 - Piątek
  • 2027-10-16 - Sobota
  • 2027-10-17 - Niedziela
  • 2027-10-18 - Poniedziałek
  • 2027-10-19 - Wtorek
  • 2027-10-20 - Środa
  • 2027-10-21 - Czwartek
  • 2027-10-22 - Piątek
  • 2027-10-23 - Sobota
  • 2027-10-24 - Niedziela
  • 2027-10-25 - Poniedziałek
  • 2027-10-26 - Wtorek
  • 2027-10-27 - Środa
  • 2027-10-28 - Czwartek
  • 2027-10-29 - Piątek
  • 2027-10-30 - Sobota
  • 2027-10-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-06-14 - Piątek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Twaróg ze szczypiorkiem + 60 g ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Arbuz 150 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Brokułowa z ziemniakami + 300 ml ( SOJ,
MLE, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 
80 g (RYB,)
Kasza bulgur gotowana na sypko + 200 g
(GLU PSZ,)
Tzatzyki + 100 g (MLE,)
Warzywa po grecku + 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony + 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku z serem feta + 150 g ( MLE, GOR,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Jaglanka pomarańczowa z owocami (bez mleka) + 200 g
Migdały płatki 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2250.63 kcal; Białko
ogółem: 94.25 g; Tłuszcz: 84.42 g; Kw. tł.
nasy.: 25.16 g; Węglowodany ogółem:
278.72 g; W tym cukry: 66.63 g; Błonnik
pok.: 31.55 g; Sól: 12.26 g; 

 

Cały jadłospis od 13 czerwca do 22 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK