Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-07-01 - Sobota
  • 2023-07-02 - Niedziela
  • 2023-07-03 - Poniedziałek
  • 2023-07-04 - Wtorek
  • 2023-07-05 - Środa
  • 2023-07-06 - Czwartek
  • 2023-07-07 - Piątek
  • 2023-07-08 - Sobota
  • 2023-07-09 - Niedziela
  • 2023-07-10 - Poniedziałek
  • 2023-07-11 - Wtorek
  • 2023-07-12 - Środa
  • 2023-07-13 - Czwartek
  • 2023-07-14 - Piątek
  • 2023-07-15 - Sobota
  • 2023-07-16 - Niedziela
  • 2023-07-17 - Poniedziałek
  • 2023-07-18 - Wtorek
  • 2023-07-19 - Środa
  • 2023-07-20 - Czwartek
  • 2023-07-21 - Piątek
  • 2023-07-22 - Sobota
  • 2023-07-23 - Niedziela
  • 2023-07-24 - Poniedziałek
  • 2023-07-25 - Wtorek
  • 2023-07-26 - Środa
  • 2023-07-27 - Czwartek
  • 2023-07-28 - Piątek
  • 2023-07-29 - Sobota
  • 2023-07-30 - Niedziela
  • 2023-07-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-06-12 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną + 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z ziemniakami + 300 g
(GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
+ 200 g
Ryż brązowy na sypko + 200 g
Surówka z selera i brzoskwini b/c + 
 100 g (SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych + 100
g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami + 150
g (GLU PSZ,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt 1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2340.88
kcal; Białko ogółem: 100.26 g;
Tłuszcz: 95.56 g; Kw. tł. nasy.:
29.96 g; Węglowodany ogółem:
279.07 g; W tym cukry: 46.47 g;
Błonnik pok.: 41.82 g; Sól: 11.96 g

 

Cały jadłospis od 03 czerwca do 12 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK