Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-06-01 - Poniedziałek
  • 2026-06-02 - Wtorek
  • 2026-06-03 - Środa
  • 2026-06-04 - Czwartek
  • 2026-06-05 - Piątek
  • 2026-06-06 - Sobota
  • 2026-06-07 - Niedziela
  • 2026-06-08 - Poniedziałek
  • 2026-06-09 - Wtorek
  • 2026-06-10 - Środa
  • 2026-06-11 - Czwartek
  • 2026-06-12 - Piątek
  • 2026-06-13 - Sobota
  • 2026-06-14 - Niedziela
  • 2026-06-15 - Poniedziałek
  • 2026-06-16 - Wtorek
  • 2026-06-17 - Środa
  • 2026-06-18 - Czwartek
  • 2026-06-19 - Piątek
  • 2026-06-20 - Sobota
  • 2026-06-21 - Niedziela
  • 2026-06-22 - Poniedziałek
  • 2026-06-23 - Wtorek
  • 2026-06-24 - Środa
  • 2026-06-25 - Czwartek
  • 2026-06-26 - Piątek
  • 2026-06-27 - Sobota
  • 2026-06-28 - Niedziela
  • 2026-06-29 - Poniedziałek
  • 2026-06-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-06-11 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( JAJ, MLE, GOR,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła + 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw + 300 ml
(SOJ, SEL,)
Grzanki pszenne 10 g (GLU PSZ,)
Pulpet wieprzowy opiekany + 100
g (GLU PSZ, JAJ,)
Salsa pomidorowa + 100 g (
może zawierać: GLU PSZ, SOJ,
MLE, ORZ, GOR, SEZ, S02, )
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 
 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej,
kukurydzą, jabłkiem, papryką
czerwoną b/c + 100 g (MLE,)
Buraczki po francusku + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Pasta z fasoli z cebulką + 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l 1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2509.29
kcal; Białko ogółem: 94.72 g;
Tłuszcz: 101.40 g; Kw. tł. nasy.:
28.39 g; Węglowodany ogółem:
315.44 g; W tym cukry: 71.44 g;
Błonnik pok.: 36.56 g; Sól: 12.76 g

 

Cały jadłospis od 03 czerwca do 12 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK