Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-09-01 - Czwartek
  • 2022-09-02 - Piątek
  • 2022-09-03 - Sobota
  • 2022-09-04 - Niedziela
  • 2022-09-05 - Poniedziałek
  • 2022-09-06 - Wtorek
  • 2022-09-07 - Środa
  • 2022-09-08 - Czwartek
  • 2022-09-09 - Piątek
  • 2022-09-10 - Sobota
  • 2022-09-11 - Niedziela
  • 2022-09-12 - Poniedziałek
  • 2022-09-13 - Wtorek
  • 2022-09-14 - Środa
  • 2022-09-15 - Czwartek
  • 2022-09-16 - Piątek
  • 2022-09-17 - Sobota
  • 2022-09-18 - Niedziela
  • 2022-09-19 - Poniedziałek
  • 2022-09-20 - Wtorek
  • 2022-09-21 - Środa
  • 2022-09-22 - Czwartek
  • 2022-09-23 - Piątek
  • 2022-09-24 - Sobota
  • 2022-09-25 - Niedziela
  • 2022-09-26 - Poniedziałek
  • 2022-09-27 - Wtorek
  • 2022-09-28 - Środa
  • 2022-09-29 - Czwartek
  • 2022-09-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-06-09 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej + 60 g ( JAJ, RYB, GOR,)
Ogórek konserwowy 100 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw + 300
ml (SOJ, SEL,)
Ziarna słonecznika prażone + 10 g
Zapieknka ziemniaczana z wp. i
warzywami- dieta + 350 g ( JAJ,)
Sałata lodowa z pomidorami i
olejem + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ,
ORZ,)
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1922.16
kcal; Białko ogółem: 101.06 g;
Tłuszcz: 90.94 g; Kw. tł. nasy.:
22.36 g; Węglowodany ogółem:
190.19 g; W tym cukry: 39.68 g;
Błonnik pok.: 30.30 g; Sól: 12.91 g;

 

Cały jadłospis od 03 czerwca do 12 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK