Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2029

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2029-10-01 - Poniedziałek
  • 2029-10-02 - Wtorek
  • 2029-10-03 - Środa
  • 2029-10-04 - Czwartek
  • 2029-10-05 - Piątek
  • 2029-10-06 - Sobota
  • 2029-10-07 - Niedziela
  • 2029-10-08 - Poniedziałek
  • 2029-10-09 - Wtorek
  • 2029-10-10 - Środa
  • 2029-10-11 - Czwartek
  • 2029-10-12 - Piątek
  • 2029-10-13 - Sobota
  • 2029-10-14 - Niedziela
  • 2029-10-15 - Poniedziałek
  • 2029-10-16 - Wtorek
  • 2029-10-17 - Środa
  • 2029-10-18 - Czwartek
  • 2029-10-19 - Piątek
  • 2029-10-20 - Sobota
  • 2029-10-21 - Niedziela
  • 2029-10-22 - Poniedziałek
  • 2029-10-23 - Wtorek
  • 2029-10-24 - Środa
  • 2029-10-25 - Czwartek
  • 2029-10-26 - Piątek
  • 2029-10-27 - Sobota
  • 2029-10-28 - Niedziela
  • 2029-10-29 - Poniedziałek
  • 2029-10-30 - Wtorek
  • 2029-10-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-06-07 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,)
Pomarańcza 1/2 szt. 1 Por
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce
ziołowej + 80 g (RYB,)
Sos koperkowy + 100 g ( MLE,
GOR,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 
 200 g
Surówka z selera i marchwi z
olejem () 100 g (SEL,)
Fasolka szparagowa zielona + 
100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta + 150 g ( JAJ, MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z prażonym jabłkiem o niskim IG + 50 g ( GLU
PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1922.81
kcal; Białko ogółem: 91.70 g;
Tłuszcz: 49.94 g; Kw. tł. nasy.:
15.66 g; Węglowodany ogółem:
287.52 g; W tym cukry: 67.62 g;
Błonnik pok.: 30.14 g; Sól: 10.66 g;

 

Cały jadłospis od 03 czerwca do 12 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK