Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-01-01 - Wtorek
  • 2030-01-02 - Środa
  • 2030-01-03 - Czwartek
  • 2030-01-04 - Piątek
  • 2030-01-05 - Sobota
  • 2030-01-06 - Niedziela
  • 2030-01-07 - Poniedziałek
  • 2030-01-08 - Wtorek
  • 2030-01-09 - Środa
  • 2030-01-10 - Czwartek
  • 2030-01-11 - Piątek
  • 2030-01-12 - Sobota
  • 2030-01-13 - Niedziela
  • 2030-01-14 - Poniedziałek
  • 2030-01-15 - Wtorek
  • 2030-01-16 - Środa
  • 2030-01-17 - Czwartek
  • 2030-01-18 - Piątek
  • 2030-01-19 - Sobota
  • 2030-01-20 - Niedziela
  • 2030-01-21 - Poniedziałek
  • 2030-01-22 - Wtorek
  • 2030-01-23 - Środa
  • 2030-01-24 - Czwartek
  • 2030-01-25 - Piątek
  • 2030-01-26 - Sobota
  • 2030-01-27 - Niedziela
  • 2030-01-28 - Poniedziałek
  • 2030-01-29 - Wtorek
  • 2030-01-30 - Środa
  • 2030-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-06-07 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g. 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,)
Pomarańcza 1/2 szt. 1 Por
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce
ziołowej + 80 g (RYB,)
Sos koperkowy + 100 g ( MLE,
GOR,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 
 200 g
Surówka z selera i marchwi z
olejem () 100 g (SEL,)
Fasolka szparagowa zielona + 
100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta + 150 g ( JAJ, MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z prażonym jabłkiem o niskim IG + 50 g ( GLU
PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1922.81
kcal; Białko ogółem: 91.70 g;
Tłuszcz: 49.94 g; Kw. tł. nasy.:
15.66 g; Węglowodany ogółem:
287.52 g; W tym cukry: 67.62 g;
Błonnik pok.: 30.14 g; Sól: 10.66 g;

 

Cały jadłospis od 03 czerwca do 12 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK