Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-02-01 - Czwartek
  • 2018-02-02 - Piątek
  • 2018-02-03 - Sobota
  • 2018-02-04 - Niedziela
  • 2018-02-05 - Poniedziałek
  • 2018-02-06 - Wtorek
  • 2018-02-07 - Środa
  • 2018-02-08 - Czwartek
  • 2018-02-09 - Piątek
  • 2018-02-10 - Sobota
  • 2018-02-11 - Niedziela
  • 2018-02-12 - Poniedziałek
  • 2018-02-13 - Wtorek
  • 2018-02-14 - Środa
  • 2018-02-15 - Czwartek
  • 2018-02-16 - Piątek
  • 2018-02-17 - Sobota
  • 2018-02-18 - Niedziela
  • 2018-02-19 - Poniedziałek
  • 2018-02-20 - Wtorek
  • 2018-02-21 - Środa
  • 2018-02-22 - Czwartek
  • 2018-02-23 - Piątek
  • 2018-02-24 - Sobota
  • 2018-02-25 - Niedziela
  • 2018-02-26 - Poniedziałek
  • 2018-02-27 - Wtorek
  • 2018-02-28 - Środa
Menu na dzień: 2024-05-27 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, MLE, SEL,)
Schab pieczony cały + 80 g
Sos własny + 100 g (SOJ,)
Kasza gryczana ciemna + 200 g
Surówka z czerwonej kapusty z
natką pietruszki i słonecznikiem b/c
+ 100 g
Fasolka szparagowa żółta + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g 1 szt ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g 1 szt
Nuggets z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GLU ŻYT, GLU OW,
GLU JĘCZ,)
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym + 20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2082.09
kcal; Białko ogółem: 106.15 g;
Tłuszcz: 82.36 g; Kw. tł. nasy.:
34.56 g; Węglowodany ogółem:
234.10 g; W tym cukry: 52.93 g;
Błonnik pok.: 28.58 g; Sól: 12.42 g;

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK