Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-01-01 - Poniedziałek
  • 2018-01-02 - Wtorek
  • 2018-01-03 - Środa
  • 2018-01-04 - Czwartek
  • 2018-01-05 - Piątek
  • 2018-01-06 - Sobota
  • 2018-01-07 - Niedziela
  • 2018-01-08 - Poniedziałek
  • 2018-01-09 - Wtorek
  • 2018-01-10 - Środa
  • 2018-01-11 - Czwartek
  • 2018-01-12 - Piątek
  • 2018-01-13 - Sobota
  • 2018-01-14 - Niedziela
  • 2018-01-15 - Poniedziałek
  • 2018-01-16 - Wtorek
  • 2018-01-17 - Środa
  • 2018-01-18 - Czwartek
  • 2018-01-19 - Piątek
  • 2018-01-20 - Sobota
  • 2018-01-21 - Niedziela
  • 2018-01-22 - Poniedziałek
  • 2018-01-23 - Wtorek
  • 2018-01-24 - Środa
  • 2018-01-25 - Czwartek
  • 2018-01-26 - Piątek
  • 2018-01-27 - Sobota
  • 2018-01-28 - Niedziela
  • 2018-01-29 - Poniedziałek
  • 2018-01-30 - Wtorek
  • 2018-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-05-27 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, MLE, SEL,)
Schab pieczony cały + 80 g
Sos własny + 100 g (SOJ,)
Kasza gryczana ciemna + 200 g
Surówka z czerwonej kapusty z
natką pietruszki i słonecznikiem b/c
+ 100 g
Fasolka szparagowa żółta + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g 1 szt ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g 1 szt
Nuggets z dorsza + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GLU ŻYT, GLU OW,
GLU JĘCZ,)
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym + 20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2082.09
kcal; Białko ogółem: 106.15 g;
Tłuszcz: 82.36 g; Kw. tł. nasy.:
34.56 g; Węglowodany ogółem:
234.10 g; W tym cukry: 52.93 g;
Błonnik pok.: 28.58 g; Sól: 12.42 g;

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK