Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-11-01 - Wtorek
  • 2022-11-02 - Środa
  • 2022-11-03 - Czwartek
  • 2022-11-04 - Piątek
  • 2022-11-05 - Sobota
  • 2022-11-06 - Niedziela
  • 2022-11-07 - Poniedziałek
  • 2022-11-08 - Wtorek
  • 2022-11-09 - Środa
  • 2022-11-10 - Czwartek
  • 2022-11-11 - Piątek
  • 2022-11-12 - Sobota
  • 2022-11-13 - Niedziela
  • 2022-11-14 - Poniedziałek
  • 2022-11-15 - Wtorek
  • 2022-11-16 - Środa
  • 2022-11-17 - Czwartek
  • 2022-11-18 - Piątek
  • 2022-11-19 - Sobota
  • 2022-11-20 - Niedziela
  • 2022-11-21 - Poniedziałek
  • 2022-11-22 - Wtorek
  • 2022-11-23 - Środa
  • 2022-11-24 - Czwartek
  • 2022-11-25 - Piątek
  • 2022-11-26 - Sobota
  • 2022-11-27 - Niedziela
  • 2022-11-28 - Poniedziałek
  • 2022-11-29 - Wtorek
  • 2022-11-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-05-25 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Salami kiełbasa wieprzowo-wołowa drobno rozdrobniona surowo
wędzona,dojrzewajaca, wędzona. 50 g ( SOJ, SEL, GOR,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 60 g ( MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pieczarkowa z ziemniakami + 300
ml (SOJ, MLE, SEL,)
Klopsik drobiowy + 100 g ( GLU
PSZ, JAJ,)
Sos cygański + 100 g
Kasza gryczana ciemna + 200 g
Surówka z białej kapusty z
koperkiem b/c + 100 g
Brukselka gotowana + 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250ml

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g 1 szt ( GLU PSZ,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g 1 szt
Galaretka drobiowa z udźca z cytryną + 150 g
Kiełbasa Krakowska drobiowa grubo rozdrobniona, wędzona parzona 
50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, GOR, )
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika + 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g 1 szt

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2009.36
kcal; Białko ogółem: 91.62 g;
Tłuszcz: 80.24 g; Kw. tł. nasy.:
25.20 g; Węglowodany ogółem:
245.21 g; W tym cukry: 81.51 g;
Błonnik pok.: 35.36 g; Sól: 13.57 g;

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK