Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-04-01 - Środa
  • 2020-04-02 - Czwartek
  • 2020-04-03 - Piątek
  • 2020-04-04 - Sobota
  • 2020-04-05 - Niedziela
  • 2020-04-06 - Poniedziałek
  • 2020-04-07 - Wtorek
  • 2020-04-08 - Środa
  • 2020-04-09 - Czwartek
  • 2020-04-10 - Piątek
  • 2020-04-11 - Sobota
  • 2020-04-12 - Niedziela
  • 2020-04-13 - Poniedziałek
  • 2020-04-14 - Wtorek
  • 2020-04-15 - Środa
  • 2020-04-16 - Czwartek
  • 2020-04-17 - Piątek
  • 2020-04-18 - Sobota
  • 2020-04-19 - Niedziela
  • 2020-04-20 - Poniedziałek
  • 2020-04-21 - Wtorek
  • 2020-04-22 - Środa
  • 2020-04-23 - Czwartek
  • 2020-04-24 - Piątek
  • 2020-04-25 - Sobota
  • 2020-04-26 - Niedziela
  • 2020-04-27 - Poniedziałek
  • 2020-04-28 - Wtorek
  • 2020-04-29 - Środa
  • 2020-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-05-24 - Piątek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Rzodkiewka 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z ziemniakami + 300 g
(SOJ, SEL,)
Morszczuk pieczony w posypce
ziołowej + 80 g (RYB,)
Sos chrzanowy + 100 g ( MLE,
S02,)
Ziemniaki gotowane z koperkiem + 
 200 g
Surówka z czerwonej kapusty b/c + 
 100 g (MLE, S02,)
Fasolka szparagowa zielona + 
100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka z makaronem orzo i ciecierzycą z warzywami w stylu włoskim 
150 g (SOJ,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

 
Kolacja II

Muffin czekoladowy o niskim IG z jagodami + 50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 1967.29
kcal; Białko ogółem: 89.76 g;
Tłuszcz: 81.02 g; Kw. tł. nasy.:
28.87 g; Węglowodany ogółem:
225.31 g; W tym cukry: 26.85 g;
Błonnik pok.: 27.48 g; Sól: 14.31 g

 

Cały jadłospis od 24 maja do 02 czerwca

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK