Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-03-01 - Piątek
  • 2019-03-02 - Sobota
  • 2019-03-03 - Niedziela
  • 2019-03-04 - Poniedziałek
  • 2019-03-05 - Wtorek
  • 2019-03-06 - Środa
  • 2019-03-07 - Czwartek
  • 2019-03-08 - Piątek
  • 2019-03-09 - Sobota
  • 2019-03-10 - Niedziela
  • 2019-03-11 - Poniedziałek
  • 2019-03-12 - Wtorek
  • 2019-03-13 - Środa
  • 2019-03-14 - Czwartek
  • 2019-03-15 - Piątek
  • 2019-03-16 - Sobota
  • 2019-03-17 - Niedziela
  • 2019-03-18 - Poniedziałek
  • 2019-03-19 - Wtorek
  • 2019-03-20 - Środa
  • 2019-03-21 - Czwartek
  • 2019-03-22 - Piątek
  • 2019-03-23 - Sobota
  • 2019-03-24 - Niedziela
  • 2019-03-25 - Poniedziałek
  • 2019-03-26 - Wtorek
  • 2019-03-27 - Środa
  • 2019-03-28 - Czwartek
  • 2019-03-29 - Piątek
  • 2019-03-30 - Sobota
  • 2019-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-05-21 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk)  60 g ( RYB,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów  300 ml ( SOJ, SEL,),pomidory w puszce,pomidory świeże,koncentrat pomidorowy,włoszczyna 3skł paski mrożona,sól,przyprawy,porcje rosołowe,pieprz.
Ser mozzarella 10 g (MLE,),ser mozzarella.
Gulasz wołowy dieta  200 g,udziec wołowy,włoszczyzna mrożona,sól,przyprawy,mąka kukurydziana.
Kluski śląskie  200 g ( JAJ,),ziemniaki,jajka,mąka pszenna,ziemniaczana,sól.
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 100 g (MLE,)
Sałatka z buraczków i jabłka (z olejem) b/c 100 g,buraki,jabłka,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy,cukier.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet warzywny (marchew i cukinia)  50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twarożek z natką pietruszki  60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2140.50 kcal;
  • Białko ogółem: 87.88 g;
  • Tłuszcz: 62.79 g; Kw. tł.nasy.: 16.57 g;
  • Węglowodany ogółem:312.02 g; W tym cukry: 83.89 g;
  •  Błonnik pok.: 28.81 g;
  • Sól: 13.36 g;
 

Cały jadłospis od 14 maja do 23 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK