Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Sierpień 2027
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-08-01 - Niedziela
- 2027-08-02 - Poniedziałek
- 2027-08-03 - Wtorek
- 2027-08-04 - Środa
- 2027-08-05 - Czwartek
- 2027-08-06 - Piątek
- 2027-08-07 - Sobota
- 2027-08-08 - Niedziela
- 2027-08-09 - Poniedziałek
- 2027-08-10 - Wtorek
- 2027-08-11 - Środa
- 2027-08-12 - Czwartek
- 2027-08-13 - Piątek
- 2027-08-14 - Sobota
- 2027-08-15 - Niedziela
- 2027-08-16 - Poniedziałek
- 2027-08-17 - Wtorek
- 2027-08-18 - Środa
- 2027-08-19 - Czwartek
- 2027-08-20 - Piątek
- 2027-08-21 - Sobota
- 2027-08-22 - Niedziela
- 2027-08-23 - Poniedziałek
- 2027-08-24 - Wtorek
- 2027-08-25 - Środa
- 2027-08-26 - Czwartek
- 2027-08-27 - Piątek
- 2027-08-28 - Sobota
- 2027-08-29 - Niedziela
- 2027-08-30 - Poniedziałek
- 2027-08-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-05-20 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadŻurek z ziemniakami 300 g ( SOJ, MLE,GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ,JAJ, SEL, GOR,),kiełbasa biała,boczek wędzony,żur w butelce,w proszku,grzyby suszone,majeranek przyprawy,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,śmietana,pieprz czarny mielony,ziele angielskie,liść laurowy. | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IIMini serniczki z musem malinowym b/c 150 g ( JAJ, MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK