Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-04-01 - Sobota
  • 2028-04-02 - Niedziela
  • 2028-04-03 - Poniedziałek
  • 2028-04-04 - Wtorek
  • 2028-04-05 - Środa
  • 2028-04-06 - Czwartek
  • 2028-04-07 - Piątek
  • 2028-04-08 - Sobota
  • 2028-04-09 - Niedziela
  • 2028-04-10 - Poniedziałek
  • 2028-04-11 - Wtorek
  • 2028-04-12 - Środa
  • 2028-04-13 - Czwartek
  • 2028-04-14 - Piątek
  • 2028-04-15 - Sobota
  • 2028-04-16 - Niedziela
  • 2028-04-17 - Poniedziałek
  • 2028-04-18 - Wtorek
  • 2028-04-19 - Środa
  • 2028-04-20 - Czwartek
  • 2028-04-21 - Piątek
  • 2028-04-22 - Sobota
  • 2028-04-23 - Niedziela
  • 2028-04-24 - Poniedziałek
  • 2028-04-25 - Wtorek
  • 2028-04-26 - Środa
  • 2028-04-27 - Czwartek
  • 2028-04-28 - Piątek
  • 2028-04-29 - Sobota
  • 2028-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-05-18 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 35 g ( GLU,PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt (MLE,)
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Pasztet warzywny (marchew i cukinia) 60 g (GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g- 1 szt ( MLE)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni  300 ml ( SOJ, SEL,),dynia mrozona,włoszczyzna 3skł paski mrożona,porcje rosołowe,kurkumas,przyprawy,ziemniaki,sól.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,)bułka paryska,przyprawy.
Pyza z farszem szpinakowym z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, ),ziemniaki,mąka ziemniaczana,pszenna,jajka,sól,szpinak rozdrobniony,ser feta,olej rzepakowy.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c  100 g,kapusta biała młoda,koper świeży,kukurydza konserwowa,sól,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany  100 g,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g-1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z
warzywami w stylu meksykańskim  150 g (GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L - 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2412.78 kcal;
  • Białko ogółem: 85.56 g;
  • Tłuszcz: 87.86 g; Kw. tł.nasy.: 25.03 g;
  • Węglowodany ogółem: 330.58 g; W tym cukry: 85.46 g;
  • Błonnik pok.: 34.80 g;
  • Sól: 12.17 g;
 

Cały jadłospis od 14 maja do 23 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK