Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-05-01 - Piątek
  • 2020-05-02 - Sobota
  • 2020-05-03 - Niedziela
  • 2020-05-04 - Poniedziałek
  • 2020-05-05 - Wtorek
  • 2020-05-06 - Środa
  • 2020-05-07 - Czwartek
  • 2020-05-08 - Piątek
  • 2020-05-09 - Sobota
  • 2020-05-10 - Niedziela
  • 2020-05-11 - Poniedziałek
  • 2020-05-12 - Wtorek
  • 2020-05-13 - Środa
  • 2020-05-14 - Czwartek
  • 2020-05-15 - Piątek
  • 2020-05-16 - Sobota
  • 2020-05-17 - Niedziela
  • 2020-05-18 - Poniedziałek
  • 2020-05-19 - Wtorek
  • 2020-05-20 - Środa
  • 2020-05-21 - Czwartek
  • 2020-05-22 - Piątek
  • 2020-05-23 - Sobota
  • 2020-05-24 - Niedziela
  • 2020-05-25 - Poniedziałek
  • 2020-05-26 - Wtorek
  • 2020-05-27 - Środa
  • 2020-05-28 - Czwartek
  • 2020-05-29 - Piątek
  • 2020-05-30 - Sobota
  • 2020-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-05-15 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami  300 ml ( GLU,PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),koper świeży,porcje rosołowe,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,śmietanka,przyprawy,ziele angielskie,liść laurowy.
Gulasz wieprzowy z warzywami  200 g (GLU PSZ, SEL,),łopatka wieprzowa b/k,mieszanka 3skł paski mrożona,sól,koncentrat pomidorowy,mąka kukurydziana.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c  100 g (SEL,),seler korzeń,brzoskwinie w puszce,natka pietruszki.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,brokuł mrożony,kalafior mrożony,marchew mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g- 1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta 150 g ( JAJ, MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,

 
Kolacja II

Pudding chia z musem mango  150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2517.77 kcal;
  • Białko ogółem: 99.68 g;
  • Tłuszcz: 82.10 g; Kw. tł.nasy.: 28.20 g;
  • Węglowodany ogółem: 360.41 g; W tym cukry: 86.84 g;
  •  Błonnik pok.: 30.18 g;
  •  Sól: 12.99 g;
 

Cały jadłospis od 14 maja do 23 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK