Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2039

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2039-01-01 - Sobota
  • 2039-01-02 - Niedziela
  • 2039-01-03 - Poniedziałek
  • 2039-01-04 - Wtorek
  • 2039-01-05 - Środa
  • 2039-01-06 - Czwartek
  • 2039-01-07 - Piątek
  • 2039-01-08 - Sobota
  • 2039-01-09 - Niedziela
  • 2039-01-10 - Poniedziałek
  • 2039-01-11 - Wtorek
  • 2039-01-12 - Środa
  • 2039-01-13 - Czwartek
  • 2039-01-14 - Piątek
  • 2039-01-15 - Sobota
  • 2039-01-16 - Niedziela
  • 2039-01-17 - Poniedziałek
  • 2039-01-18 - Wtorek
  • 2039-01-19 - Środa
  • 2039-01-20 - Czwartek
  • 2039-01-21 - Piątek
  • 2039-01-22 - Sobota
  • 2039-01-23 - Niedziela
  • 2039-01-24 - Poniedziałek
  • 2039-01-25 - Wtorek
  • 2039-01-26 - Środa
  • 2039-01-27 - Czwartek
  • 2039-01-28 - Piątek
  • 2039-01-29 - Sobota
  • 2039-01-30 - Niedziela
  • 2039-01-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-05-13 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,),ogórki kiszone,włolszczyzna 3skł paski mrożona,ziemniaki,śmietana,porcje rosołowe,pieprz czarny.
Schab pieczony cały  80 g,schab b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos własny  100 g ( SOJ,),sos pieczeniowy,przyprawy,mąka kukurydziana.
Kasza gryczana ciemna  200 g,kasza gryczana,sól,olej rzepakowy
Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c 100 g,kapusta czerwona,marchew,natka opiuetruszki,kwasek cytrynowy,sól,słonecznik łuskany.
Fasolka szparagowa żółta  100 g,fasolka szparagowa żółta,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa,jabłka.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g -1 szt
Filet wolno gotowany plastry  80 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym  20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja II

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony -1 szt
Gruszka 1szt. -150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1870.74kcal;
  • Białko ogółem: 102.29 g;
  • Tłuszcz: 75.12 g; Kw. tł. nasy.:32.85 g; 
  • Węglowodany ogółem: 209.76 g; W tym cukry: 47.52 g;
  • Błonnik pok.: 29.41 g;
  • Sól: 13.62 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK