Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-08-01 - Sobota
  • 2026-08-02 - Niedziela
  • 2026-08-03 - Poniedziałek
  • 2026-08-04 - Wtorek
  • 2026-08-05 - Środa
  • 2026-08-06 - Czwartek
  • 2026-08-07 - Piątek
  • 2026-08-08 - Sobota
  • 2026-08-09 - Niedziela
  • 2026-08-10 - Poniedziałek
  • 2026-08-11 - Wtorek
  • 2026-08-12 - Środa
  • 2026-08-13 - Czwartek
  • 2026-08-14 - Piątek
  • 2026-08-15 - Sobota
  • 2026-08-16 - Niedziela
  • 2026-08-17 - Poniedziałek
  • 2026-08-18 - Wtorek
  • 2026-08-19 - Środa
  • 2026-08-20 - Czwartek
  • 2026-08-21 - Piątek
  • 2026-08-22 - Sobota
  • 2026-08-23 - Niedziela
  • 2026-08-24 - Poniedziałek
  • 2026-08-25 - Wtorek
  • 2026-08-26 - Środa
  • 2026-08-27 - Czwartek
  • 2026-08-28 - Piątek
  • 2026-08-29 - Sobota
  • 2026-08-30 - Niedziela
  • 2026-08-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-05-11 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Wędlina roślinna produkt na bazie białka grochowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, SOJ, GOR,SEZ,)
Pasta twarogowa z pieczoną papryką  60 g (MLE, GOR, S02,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pieczarkowa z ziemniakami  300ml (SOJ, MLE, SEL, ),pieczarki świeże,mrożone,porcje rosołowe,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,śmietana,sól,pieprz czarny mielony.
Sos szpinakowy z serem białym 200 g (MLE,),szpinak mrożony,sól,śmietana,ser biały mozzarella.
Makaron gotowany penne  200 g(GLU PSZ,),makaron pene,sól.
Surówka z selera naciowego i jabłka  100 g (MLE, ORZ, SEL, ),seler naciowy,jabłka,sól,olej rzepakowy,natka pietruszki,cukier.
Bukiet warzyw gotowanych  100g,brokuł mrożony,kalafior mrożony,marchew lkarbowana mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 90 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% -15g 1 szt
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g -1 szt ( MLE,)
Hummus  60 g (SOJ,)
Mix sałat z rzodkiewką i ziarnami słonecznika 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2164.14 kcal;
  • Białko ogółem: 69.83 g;
  • Tłuszcz: 76.28 g; Kw. tł. nasy.: 20.72 g; 
  • Węglowodany ogółem:310.37 g; W tym cukry: 80.17 g;
  • Błonnik pok.: 47.75 g;
  •  Sól: 8.83 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK