Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-07-01 - Środa
  • 2020-07-02 - Czwartek
  • 2020-07-03 - Piątek
  • 2020-07-04 - Sobota
  • 2020-07-05 - Niedziela
  • 2020-07-06 - Poniedziałek
  • 2020-07-07 - Wtorek
  • 2020-07-08 - Środa
  • 2020-07-09 - Czwartek
  • 2020-07-10 - Piątek
  • 2020-07-11 - Sobota
  • 2020-07-12 - Niedziela
  • 2020-07-13 - Poniedziałek
  • 2020-07-14 - Wtorek
  • 2020-07-15 - Środa
  • 2020-07-16 - Czwartek
  • 2020-07-17 - Piątek
  • 2020-07-18 - Sobota
  • 2020-07-19 - Niedziela
  • 2020-07-20 - Poniedziałek
  • 2020-07-21 - Wtorek
  • 2020-07-22 - Środa
  • 2020-07-23 - Czwartek
  • 2020-07-24 - Piątek
  • 2020-07-25 - Sobota
  • 2020-07-26 - Niedziela
  • 2020-07-27 - Poniedziałek
  • 2020-07-28 - Wtorek
  • 2020-07-29 - Środa
  • 2020-07-30 - Czwartek
  • 2020-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-05-08 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Grochowa z ziemniakami  300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ),groch łuskany,ziemniaki,boczek wędzony,kiełbasa zwyczajna,ziele angielskie,liść laurowy,włoszczyzna 3skł paski mrożona,majeranek,sól,pieprz czarny mielony.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g,filet z kurczaka b/k,olej rzepakowy,papryka słodka,sól,pieprz czarny mielony.
Sos brokułowy- dieta  100 g (MLE,),brokuły mrożone,śmietanka,sól.mąka pszenna.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera  100 g (SEL,),marchew,seler,natka pietruszki,sól,cukier,olej rzepakowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw. tłuszczu 80% 15g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2235.23 kcal;
  • Białko ogółem: 106.30 g;
  • Tłuszcz: 78.55 g; Kw. tł. nasy.: 27.12 g;
  • Węglowodany ogółem: 289.84 g; W tym cukry: 73.76 g;
  • Błonnik pok.: 26.69 g;
  • Sól: 13.02 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK