Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-10-01 - Czwartek
  • 2020-10-02 - Piątek
  • 2020-10-03 - Sobota
  • 2020-10-04 - Niedziela
  • 2020-10-05 - Poniedziałek
  • 2020-10-06 - Wtorek
  • 2020-10-07 - Środa
  • 2020-10-08 - Czwartek
  • 2020-10-09 - Piątek
  • 2020-10-10 - Sobota
  • 2020-10-11 - Niedziela
  • 2020-10-12 - Poniedziałek
  • 2020-10-13 - Wtorek
  • 2020-10-14 - Środa
  • 2020-10-15 - Czwartek
  • 2020-10-16 - Piątek
  • 2020-10-17 - Sobota
  • 2020-10-18 - Niedziela
  • 2020-10-19 - Poniedziałek
  • 2020-10-20 - Wtorek
  • 2020-10-21 - Środa
  • 2020-10-22 - Czwartek
  • 2020-10-23 - Piątek
  • 2020-10-24 - Sobota
  • 2020-10-25 - Niedziela
  • 2020-10-26 - Poniedziałek
  • 2020-10-27 - Wtorek
  • 2020-10-28 - Środa
  • 2020-10-29 - Czwartek
  • 2020-10-30 - Piątek
  • 2020-10-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-04-29 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami  300 g ( SOJ,MLE, GLU ŻYT, może zawierać:
GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ),żurek w płynie,biała kiełbasa,boczek wędzony,ziemniaki,majeranek,ziele angielskie,czosnek,smietana.
Schab pieczony cały  80 g,schab surowy b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos własny  100 g (SOJ,),mąka pszenna,sól.
Kasza gryczana ciemna  200 g,kasza gryczana,sól,olej rzepakowy.
Surówka z czerwonej kapusty z natką
pietruszki i słonecznikiem b/c  100 g,kapusta czerwona,marchew,chrzan,sól,słonecznik,natka pietruszki,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Fasolka szparagowa żółta  100 g,fasolka szparagowa żółta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Nuggets z dorsza  100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GLU ŻYT, GLU OW,GLU JĘCZ,)
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym  20 g ( MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g -1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2173.34 kcal;
  • Białko ogółem: 110.32 g;
  • Tłuszcz: 87.37 g; Kw. tł. nasy.: 34.36 g;
  • Węglowodany ogółem: 238.99 g; W tym cukry: 54.15 g; 
  • Błonnik pok.:27.64 g;
  • Sól: 12.45 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK