Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-01-01 - Poniedziałek
  • 2018-01-02 - Wtorek
  • 2018-01-03 - Środa
  • 2018-01-04 - Czwartek
  • 2018-01-05 - Piątek
  • 2018-01-06 - Sobota
  • 2018-01-07 - Niedziela
  • 2018-01-08 - Poniedziałek
  • 2018-01-09 - Wtorek
  • 2018-01-10 - Środa
  • 2018-01-11 - Czwartek
  • 2018-01-12 - Piątek
  • 2018-01-13 - Sobota
  • 2018-01-14 - Niedziela
  • 2018-01-15 - Poniedziałek
  • 2018-01-16 - Wtorek
  • 2018-01-17 - Środa
  • 2018-01-18 - Czwartek
  • 2018-01-19 - Piątek
  • 2018-01-20 - Sobota
  • 2018-01-21 - Niedziela
  • 2018-01-22 - Poniedziałek
  • 2018-01-23 - Wtorek
  • 2018-01-24 - Środa
  • 2018-01-25 - Czwartek
  • 2018-01-26 - Piątek
  • 2018-01-27 - Sobota
  • 2018-01-28 - Niedziela
  • 2018-01-29 - Poniedziałek
  • 2018-01-30 - Wtorek
  • 2018-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-04-27 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Miód (25g) - 2 szt
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z selera  300 g (SOJ, MLE,SEL,),seler korzeń,ziemniaki,włoszczyzna 23skł paski mrożona,porcje rosołowe,sól,śmietanka,natka pietruszki.
Klopsik drobiowy  100 g ( GLU,PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k,jajka,bułka tarta,sól,przyprawy.
Sos jarzynowy  100 g ( MLE,),włoszczyzna 3skł paski mrożona,mąka pszenna,sól.
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU,JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  100 g,kapusta pekińska,marchew,kukurydza konserwowa,sól,olej rzepakowy.
Dynia parowana  100 g,dynia kostka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 skł mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.
Płatki kukurydziane 15g  1 Por,płatki kukurydziane błyskawiczne.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Tofu marynowane w ziołach  60 g ( SOJ,)
Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt ( MLE,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2174.91 kcal;
  • Białko ogółem: 72.82 g;
  • Tłuszcz: 72.21 g; Kw. tł. nasy.: 20.88 g;
  • Węglowodany ogółem: 321.63 g; W tym cukry: 79.83 g; 
  • Błonnik pok.: 30.24 g;
  • Sól: 9.61 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK