Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-04-01 - Środa
  • 2026-04-02 - Czwartek
  • 2026-04-03 - Piątek
  • 2026-04-04 - Sobota
  • 2026-04-05 - Niedziela
  • 2026-04-06 - Poniedziałek
  • 2026-04-07 - Wtorek
  • 2026-04-08 - Środa
  • 2026-04-09 - Czwartek
  • 2026-04-10 - Piątek
  • 2026-04-11 - Sobota
  • 2026-04-12 - Niedziela
  • 2026-04-13 - Poniedziałek
  • 2026-04-14 - Wtorek
  • 2026-04-15 - Środa
  • 2026-04-16 - Czwartek
  • 2026-04-17 - Piątek
  • 2026-04-18 - Sobota
  • 2026-04-19 - Niedziela
  • 2026-04-20 - Poniedziałek
  • 2026-04-21 - Wtorek
  • 2026-04-22 - Środa
  • 2026-04-23 - Czwartek
  • 2026-04-24 - Piątek
  • 2026-04-25 - Sobota
  • 2026-04-26 - Niedziela
  • 2026-04-27 - Poniedziałek
  • 2026-04-28 - Wtorek
  • 2026-04-29 - Środa
  • 2026-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-04-24 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) + 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką  300 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł paski mrożona,kalafior mrożony,fasolka szparagowa mrożona,sól,makaron zacierkowy,porcje rosołowe.
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 80 g,filet z kurczaka b/k,przyparwy,paparyka słodka 
Sos brokułowy- dieta  100 g (MLE),brokuł mrożony,śmietanka,sól,mąka kukurydziana.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera  100 g (SEL,),marchew,seler,olej rzepakowy,sól,kwasek cytrynowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2131.79 kcal;
  • Białko ogółem: 100.62 g; 
  • Tłuszcz:71.94 g; Kw. tł. nasy.: 23.22 g;
  • Węglowodany ogółem: 281.78 g; W tym cukry: 74.93 g; 
  • Błonnik pok.: 21.91 g;
  • Sól: 14.31 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK