Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-04-24 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta) + 100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Wielowarzywna z zacierką  300 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł paski mrożona,kalafior mrożony,fasolka szparagowa mrożona,sól,makaron zacierkowy,porcje rosołowe.
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 80 g,filet z kurczaka b/k,przyparwy,paparyka słodka 
Sos brokułowy- dieta  100 g (MLE),brokuł mrożony,śmietanka,sól,mąka kukurydziana.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera  100 g (SEL,),marchew,seler,olej rzepakowy,sól,kwasek cytrynowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarowania 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidor 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2131.79 kcal;
  • Białko ogółem: 100.62 g; 
  • Tłuszcz:71.94 g; Kw. tł. nasy.: 23.22 g;
  • Węglowodany ogółem: 281.78 g; W tym cukry: 74.93 g; 
  • Błonnik pok.: 21.91 g;
  • Sól: 14.31 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK