Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2028
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2028-02-01 - Wtorek
- 2028-02-02 - Środa
- 2028-02-03 - Czwartek
- 2028-02-04 - Piątek
- 2028-02-05 - Sobota
- 2028-02-06 - Niedziela
- 2028-02-07 - Poniedziałek
- 2028-02-08 - Wtorek
- 2028-02-09 - Środa
- 2028-02-10 - Czwartek
- 2028-02-11 - Piątek
- 2028-02-12 - Sobota
- 2028-02-13 - Niedziela
- 2028-02-14 - Poniedziałek
- 2028-02-15 - Wtorek
- 2028-02-16 - Środa
- 2028-02-17 - Czwartek
- 2028-02-18 - Piątek
- 2028-02-19 - Sobota
- 2028-02-20 - Niedziela
- 2028-02-21 - Poniedziałek
- 2028-02-22 - Wtorek
- 2028-02-23 - Środa
- 2028-02-24 - Czwartek
- 2028-02-25 - Piątek
- 2028-02-26 - Sobota
- 2028-02-27 - Niedziela
- 2028-02-28 - Poniedziałek
- 2028-02-29 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-04-18 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków 300 g ( SOJ,MLE, SEL,),buraki,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,koncentrat barszcz,sól,pieprz czarny mielony,porcje rosołowe. Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami 100 g,udziec b/k,przyprawy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, ) | |
Kolacja IISałatka z pęczakiem, soczewicą i pomidorami suszonymi 150 g | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK