Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2028

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2028-04-01 - Sobota
  • 2028-04-02 - Niedziela
  • 2028-04-03 - Poniedziałek
  • 2028-04-04 - Wtorek
  • 2028-04-05 - Środa
  • 2028-04-06 - Czwartek
  • 2028-04-07 - Piątek
  • 2028-04-08 - Sobota
  • 2028-04-09 - Niedziela
  • 2028-04-10 - Poniedziałek
  • 2028-04-11 - Wtorek
  • 2028-04-12 - Środa
  • 2028-04-13 - Czwartek
  • 2028-04-14 - Piątek
  • 2028-04-15 - Sobota
  • 2028-04-16 - Niedziela
  • 2028-04-17 - Poniedziałek
  • 2028-04-18 - Wtorek
  • 2028-04-19 - Środa
  • 2028-04-20 - Czwartek
  • 2028-04-21 - Piątek
  • 2028-04-22 - Sobota
  • 2028-04-23 - Niedziela
  • 2028-04-24 - Poniedziałek
  • 2028-04-25 - Wtorek
  • 2028-04-26 - Środa
  • 2028-04-27 - Czwartek
  • 2028-04-28 - Piątek
  • 2028-04-29 - Sobota
  • 2028-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-04-17 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami  300 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ),koper świeży,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,opaski mrożona,sól,porcje rosołowe.
Gulasz wieprzowy z warzywami 200 g (GLU PSZ, SEL,),łopatka wieprzowa b/k,włoszczyzna 3skł paski mrożona,mąka kukurydziana,koncentrat pomidorowy,sól,papryka słodka.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,brzoskwinie w puszce,natka pietruszki,.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,miesznka bukiet warzyw mrożonych,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,jabłka,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa z jajkiem dieta + 150 g ( JAJ, MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt -1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Pudding chia z musem mango 150 g ( OZI, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2517.47 kcal;
  • Białko ogółem: 99.67 g;
  • Tłuszcz: 82.09 g; Kw. tł. nasy.: 28.20 g; 
  • Węglowodany ogółem: 360.37 g; W tym cukry: 86.86 g;
  • Błonnik pok.: 30.17 g; 
  • Sól: 12.99
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK