Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-05-01 - Poniedziałek
  • 2023-05-02 - Wtorek
  • 2023-05-03 - Środa
  • 2023-05-04 - Czwartek
  • 2023-05-05 - Piątek
  • 2023-05-06 - Sobota
  • 2023-05-07 - Niedziela
  • 2023-05-08 - Poniedziałek
  • 2023-05-09 - Wtorek
  • 2023-05-10 - Środa
  • 2023-05-11 - Czwartek
  • 2023-05-12 - Piątek
  • 2023-05-13 - Sobota
  • 2023-05-14 - Niedziela
  • 2023-05-15 - Poniedziałek
  • 2023-05-16 - Wtorek
  • 2023-05-17 - Środa
  • 2023-05-18 - Czwartek
  • 2023-05-19 - Piątek
  • 2023-05-20 - Sobota
  • 2023-05-21 - Niedziela
  • 2023-05-22 - Poniedziałek
  • 2023-05-23 - Wtorek
  • 2023-05-24 - Środa
  • 2023-05-25 - Czwartek
  • 2023-05-26 - Piątek
  • 2023-05-27 - Sobota
  • 2023-05-28 - Niedziela
  • 2023-05-29 - Poniedziałek
  • 2023-05-30 - Wtorek
  • 2023-05-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-04-08 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z kalafiora  300 g (SOJ,SEL,),kalafior mrożony,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,śmietanka,porccje rosołowe,sól,natka pietruszki.
Szynka pieczona porcja (istnieje podobna receptura plastry!!!) 80 g,szynka surowy b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos własny  100 g (SOJ,),mąka pszenna,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świezy.
Surówka z kapusty włoskiej (dieta) 100 g,kapusta włoska,kukurydza konserwowa,natka pietruszki,marchew,sól,cukier,olej rzepakowy.
Dynia pieczona  100 g,dynia mrożona,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta kanapkowa jajeczno-brokułowa  60 g ( JAJ,)
Marchewka mini gotowana  100 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c  150 g ( JAJ, MLE

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1985.95 kcal;
  • Białko ogółem: 102.89 g;
  • Tłuszcz:64.15 g; Kw. tł. nasy.: 20.11 g;
  • Węglowodany ogółem: 257.84 g; W tym cukry: 66.53 g; 
  • Błonnik pok.:28.19 g;
  • Sól: 11.41 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK