Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-04-01 - Środa
  • 2026-04-02 - Czwartek
  • 2026-04-03 - Piątek
  • 2026-04-04 - Sobota
  • 2026-04-05 - Niedziela
  • 2026-04-06 - Poniedziałek
  • 2026-04-07 - Wtorek
  • 2026-04-08 - Środa
  • 2026-04-09 - Czwartek
  • 2026-04-10 - Piątek
  • 2026-04-11 - Sobota
  • 2026-04-12 - Niedziela
  • 2026-04-13 - Poniedziałek
  • 2026-04-14 - Wtorek
  • 2026-04-15 - Środa
  • 2026-04-16 - Czwartek
  • 2026-04-17 - Piątek
  • 2026-04-18 - Sobota
  • 2026-04-19 - Niedziela
  • 2026-04-20 - Poniedziałek
  • 2026-04-21 - Wtorek
  • 2026-04-22 - Środa
  • 2026-04-23 - Czwartek
  • 2026-04-24 - Piątek
  • 2026-04-25 - Sobota
  • 2026-04-26 - Niedziela
  • 2026-04-27 - Poniedziałek
  • 2026-04-28 - Wtorek
  • 2026-04-29 - Środa
  • 2026-04-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-04-07 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem 80 g ( GLU PSZ,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny  300 ml ( SOJ,SEL, GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,porcje rosołowe,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,natka pietruszki.
Makaron pełnoziarnisty w sosie serowo-szpinakowym  350 g ( GLU,PSZ, MLE,),makaron świderki pełnoziarnisty,sól,ser mozzarella,szpinak rozdrobniony mrożony,przyprawy.
Surówka z selera i orzechów b/c 100 g (MLE, ORZ, SEL,),seler korzeń,orzechy włoskie,śmietana 18%tł,jogurt naturalny,kwasek cytrynowy,sól.
Brukselka gotowana  100 g,burukselka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g-1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw  150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Paprykoway mix z olejem rzepakowym i ziołami b/c 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2045.79 kcal;
  • Białko ogółem: 102.54 g;
  • Tłuszcz: 66.34 g; Kw. tł. nasy.: 20.04 g;
  • Węglowodany ogółem: 267.57 g; W tym cukry: 53.28 g;
  • Błonnik pok.:43.17 g; 
  • Sól: 12.10 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK