Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-05-01 - Piątek
  • 2026-05-02 - Sobota
  • 2026-05-03 - Niedziela
  • 2026-05-04 - Poniedziałek
  • 2026-05-05 - Wtorek
  • 2026-05-06 - Środa
  • 2026-05-07 - Czwartek
  • 2026-05-08 - Piątek
  • 2026-05-09 - Sobota
  • 2026-05-10 - Niedziela
  • 2026-05-11 - Poniedziałek
  • 2026-05-12 - Wtorek
  • 2026-05-13 - Środa
  • 2026-05-14 - Czwartek
  • 2026-05-15 - Piątek
  • 2026-05-16 - Sobota
  • 2026-05-17 - Niedziela
  • 2026-05-18 - Poniedziałek
  • 2026-05-19 - Wtorek
  • 2026-05-20 - Środa
  • 2026-05-21 - Czwartek
  • 2026-05-22 - Piątek
  • 2026-05-23 - Sobota
  • 2026-05-24 - Niedziela
  • 2026-05-25 - Poniedziałek
  • 2026-05-26 - Wtorek
  • 2026-05-27 - Środa
  • 2026-05-28 - Czwartek
  • 2026-05-29 - Piątek
  • 2026-05-30 - Sobota
  • 2026-05-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-03-25 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ze szczypiorkiem  60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL,GOR,),żur w butelce,kiełbasa biała parzona,ziemniaki,grzyby suszone,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,śmietana,pieprz czarny,majeranek.
Karkówka pieczona  80 g ( GOR,),karkówka b/k surowa,przyprawy,sól,pieprz czarny,olej rzepakowy.
Sos pieczeniowy  100 g ( SOJ,MLE,),sos pieczeniowy w proszku,mąka pszenna,sól,przyprawy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świeży,sól.
Surówka z kapusty włoskiej  100g,kapusta włoska,marchew,pietruszka natka,sól,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy.
Dynia pieczona  100 g,dynia kostka mrożona,cynamon,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożona kompotowa,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego  60 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c  150 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2636.68 kcal;
  • Białko ogółem: 107.01 g;
  • Tłuszcz: 95.77 g; Kw. tł. nasy.31.29 g;
  • Węglowodany ogółem: 283.09 g; W tym cukry: 83.58 g;
  • Błonnik pok.: 34.00 g;
  • Sól: 10.61 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK